Alternatív és megújuló energiák

Napkollektorok

Napkollektorok
Napjainkban egyre népszerűbbé válik a napenergia felhasználása a fosszilis energiahordozókkal szemben.

A napenergia a hagyományos energiahordozókkal azonos szerepet tölt be, ugyanakkor felhasználása környezetbarát mivel nincsen semmilyen káros kibocsátása.

Szinte kimeríthetetlen és ráadásul ingyenes energiaforrást is jelent.

Ez a rendelkezésre álló energia mennyiség használható fel: meleg víz ellátásra, fűtési rendszer kiegészítő ellátására és elektromos energia előállításra.

NapkollektorokNapkollektorok

A napenergia hasznosításának mértékét alapvetően a napkollektorok illetve a napelemek elhelyezése befolyásolja, ami függ a tető kialakításától és tájolási lehetőségektől.

A napkollektorok a tetőablak rendszerbe illeszthetők mivel méret azonosak. Méret és színbeli egyezőség az ehhez szükséges variációk kialakítását lehetővé teszik. Ezzel lehetőség van a tetőablakok és a napelemek sokféle beépítési variációs lehetőségére, az egységes szerkezet megtartására és ugyanakkor a napenergia gazdaságos hasznosítására.

A napkollektoros rendszer emeli az ingatlan értékét, és egyúttal gyorsítja a beruházás megtérülési idejét az üzemfenntartási költségek csökkenése révén. Ezt szaktanácsadással, tervezéssel és kivitelezéssel biztosítjuk.

• Díjmentes tervezés és ajánlatkészítés
• Rendszerek telepítése
• Időszakos karbantartás

Fatüzelés

Az energiaárak folyamatos emelkedése, környezetünk erősödő elszennyeződése, egyre jobban előtérbe helyezi a megújuló és környezetbarát energiahordozók hasznosításának előretörését. Ide tartozik a fatüzelés is. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb hatásfokú készülékeket gyártanak. Ezek közé tartozik a faelgázosító kazán is. A hagyományos kazánban történő fa égetéséhez képest kb. 50%-os az energia megtakarítás.


Kapcsolódó a tudástárunkból

Mielött hívna vagy írna, lehet, hogy megtalálja a választ folyamatossan bővülő tudástárunkban

Mielött hívna vagy írna, lehet, hogy megtalálja a választ folyamatossan bővülő tudástárunkban!